Nimbusportalen

Gösstake

Tröttnade på min nuvarande Gösstake med påmonterad solpanel. För mycket trassel när man ska under broar och vid   upptagning och sjösättning. Kollade vad man kunde köpa på nätet bl.a. hos Nimbus. Men usch så dyrt, ca: 12000:-. Dom har en gösstake för radarmontering  som med en del ändringar skulle kunna passa. Började fundera på att göra själv. Sagt och gjort köpte rostfri tråd till migen och provade, blev helt ok. Hade tidigare i sommras köpt polermedel och trissor på Powermeet hos Kaktusprodukter. Provade på en bit rostfri plåt, oj vad blankt det blev, en spegel. Kameran kunde inte  fokusera på plåten utan min telefon i garaget via spegelbilden blev på   fotot. Åkte till en lokal firma som tillverkar produkter i rostfritt till bl.a. livsmedelsindustrin. Dom har spill från sin   bockmaskin och mtrl. på meter att handla. Gjorde ett svets och slipbås för att  inte skräpa ner i garaget för mycket. Sen så går det åt lite virke när man ska   montera ihop det, att palla med. Under ”projekt-polera” ska jag försöka beskriva hur jag polerade rostfritt. Kostnad hittills: Rostfria rör och plåt: 500:- Polerlådan 500:- Slipskivor m.m. 500:- Och ett antal timmar, svets,slip och polering samt en del tankeverksamhet. Jag är nöjd, allt blev kanonbra.

Började med en bild från Internet, lite mått, mtrl.

 

  Spill 

   

   

   

Och efter att ha haft den på båten ett par år så har den funkat kalas, inga svetsfogar har rostat eller annat har hänt. blev en hitt.

4 kommentarer

  1. Hej.
    Kul att se att man kan lyckas att göra en fin gösstake själv.
    Går själv i samma tankar.
    Undrar därför vad du har för vinkel på gösstaken?

    1. Hej, Tack, ja vinkel har jag inte mätt, utan jag körde med mitt bästa verktyg, ögonmåttet, hahaha, men kan ju mäta, men den är nerfälld och täckställning på så det blir till våren i så fall.

  2. Hej, Fin gösstake, bra jobbat :D. Vi har original (Nimbus 3400) som funkar bra. Ska montera en solpanel där radar satt förut och har kortat lanternafästet lite. Behöver bara plats för vimplar, får se hur jag ska lösa det. Intressant blogg, tack för den 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *